Läger Syd 2 juli

Tjabba Tjena Hallå Frispark här.

Dagen till ära började med att en massa tjommar aka nordare sprang runt i vårat territorium och hade en inomhussprint. Det lät som att en massa elefanter sprang runt på golven men vad är skillnaden. Sen var det vår tur att spring och såklart så hade syd bästa tiden med en utklassningsseger av Edvin. Sen var det dags för frukost och den var lika god som vanligt. Efter frukosten var det konfaundervisning. Idag var det tystnads- och hemlighetspärlan i fokus. Vi fick rita ett slumpmässigt ord ur trosbekännelsen och rita det ordet som man fick tex. av, allsmäktig eller döda. Vi fick också lära oss att be.

Som vi imorse sett på schemat så var det idag tid för det prestigefull och viktiga lägermästerskapen i sprint. Alla förväntade sig det gamla vanliga, hederliga; utomhussprint. Men när vi var på väg till arenan tillsammans med nord så small bomben ner. PANG! Kvalet var innomhusorientering på Eksjö gymnasium. Många ansåg att detta var riggat för stockholmare *host host alla förutom stockholmare. Svårt var det, så ingen hade kunnat gissa finalerna i förväg.

Från de tre heaten i kvalet delades det upp till många olika finaler som sedan startade i vardera ordning i masstart. Denna gång i Eksjö city. Utomhus, äntligen, nu var det dags att bevisa sin äkta orienteringsförmåga. Sydarna fick vinst i herrklassen och många andra fina prestationer.

Middag och ”fix” stod näst schemat då sista punkten på dagen var fotografering. Efter fotografering var det kvällsmat och som vanligt andakt direkt efter, och efter det hopp i sängs.

Dagen i helhet får 2,5 av 5 busiga konfirmander.

Lämna ett svar