Läger Syd 26 juni

Tja kompisar, välkomna till våran omistliga blogg.

Dagen började med en fantastisk väckning. Elin tyckte det var en bra idé att väcka oss med kyrkklockor. Vi hoppas att det inte sker igen.  Tove som tyvärr blivit sjuk fick sin säng iväg flyttad till isoleringsrummet. Något som inte heller var uppskattat enligt Tove.

Dagens morgongympa var ytterligare en av Luddelekarna och därav klappleken. Det var väldigt roligt, om man inte åkte ut. Det gick alltså ut på att klappa i takt med varandra, var och en skulle sedan säga en siffra som de skulle behålla resten av leken. Efter varje varv ska man utföra olika rörelser som blir fler och fler desto längre in i leken man kommer.

Frukosten smakade ljuvligt och nytt för idag var att vi konfirmander upptäckte den varma chokladen, som tydligen hade funnits sedan lägrets start. Efter maten var det dags för konfapasset. Som bestod av morgonbön, gudsteckningar och bibeltävlingar. Dagens pärla var Gudspärlan, den guldiga pärlan. Vi fick lära oss om hur gud skapade världen samt hur William skapade gud, fast på papper. William påstår dock att Jakob ritade teckningen.

Till lunch fick vi köttfärssås och spaghetti. Mycket gott. Sedan var det dags för sysslor. Som ni säkert redan förstått så var det vår tur att ta hand om de välkända toaletterna. Efter det härliga jobbet var det dags för samling till keps-OL. För er som undrar hur det går till kortfattat: i par ska man lämna och hämta kontroller, som i detta fall var allt ifrån kepsar till uppblåsbara kronor. I start var det många som gick på det gamla tricket med uppställning åt fel håll. Vilket ledde till mycket kaos och förvirring. Resultatet slutade med en förstaplats till Lag William och Wilhelm. Andra platsen gick till lag Jakob. Eftersom vissa tog lite längre tid på sig ute på banan fick vi stressa hem. Nätt och jämt hann vi till middagen som bestod av fisk och potatis. Efter middagen slängde vi oss in i duscharna för att sedan bli instängda på rummen.

Nästa steg var SISU, då det var Jacobs tur att hålla i föreläsningen. Det var ett lärorikt och intressant pass om grundteknik i att orientera. Vi fick också lära oss att förenkla terrängen och kartan.

Dagen avslutades med andakt och kvällsfika i det sköna junivädret. Denna gång fick Noel komma med ett låtförslag. Noel valde Let her go, som vi faktiskt kände igen. Dagen slutade med tandborstning och som vanligt dissade ledare som alla var kramsugna.

Tack och hej från Offside, aka Filippa, Jakob, Wilhelm, Caroline, Tove och Agnes.

 

Lämna ett svar