Lördag 8/7

Tjena mors, Jesus på ett kors! Nu är dags för Jupiter att skriva bloggen igen så håll i hatten för en sista gång, då det blir vår sista gång att skriva här:(
Gårdagens väckning bjöd på ett “Sverige tema” med pippi långstrump och nationalsången som väckningsmusik och Hugo (som till vår förvåning var bra) spelandes på trumpet! Efter lite dansande på morgongympan begav vi oss mot vår älskade frulle där vi till och med fick “de goda” mackorna.

Sedan hade det blivit dags för ett lite annorlunda moment, en representant från föreningen “Youth 2030” hade kommit på besök i samarbete med Svenska Orienterings Förbundet. Där fick vi delta i en workshop där vi fick diskutera hur vi på olika sätt kan göra orienteringen mer hållbar, välkomnande och få fler att vilja köra våran favvo-sport! Vi kom fram till många bra förslag med allt ifrån att göra mer reklam och utveckla OL-TV och att ha Pepsi på vätskestationerna. Parallellt med det gjorde de andra grupperna sina sysslor och packade inför den nästkommande aktiviteten, lägermästerskap i långdistans!

Lurren som bjöds på dagen till ära var en Potatis och Purjolökssoppa med ett utsökt bröd bakat av vår kära Daniel! Soppan var delikat, vissa hävdade dock att den var stark eller att det var “dålig mat att springa på”.

Direkt efter käket bar det av i buss mot LM! Såklart körde bästa Svennis och riktigt bra musik spelades på hög volym från längst bak i bussen, eller ja nästan alla låtar var bra, det var ju någon Soundcloud-låt som Gustav önskat som alla var lite tveksamma till…

Väl framme på LM gjorde vi oss redo och stack iväg så småningom. Många tyckte det var varmt, jobbigt och det bommades en hel del. Som tur var hade vi våra proffsfotografer på plats som fotade våra oerhört snabba löpare i skogen och bilderna kan ni hitta på vår instagram “eksjoolkonfasyd23”.

Väl hemma på boendet igen var det middag där det bjöds på köttbitar med potatis och någon rent ut sagt “sus” sås med smak av vinäger. Efter Mirren var det dags att fixa sig inför kvällens disco vilket var välbehövligt då alla var rätt så slitna efter tävlingen tidigare. För att komma in på det obligatoriska discot behövde man legitimation men det fanns ett krux, man behövde vara över 18 år. Men det löste sig genom att vi på uppdrag från ledarna gjorde fake leg som alla så småningom kom in med efter tuffa dörrvakter i form av ledarna.

Discot var riktigt kul, det dansades en hel del och två ord som sammanfattar kvällen väldigt bra är “lökigt” och “kaos”. Det fanns även en bar vid namn “bar(a) du gud” där Tess och Thea jobbade som bartender hela kvällen. Vid 9 slutade discot och vi gick för att bada en sväng vilket verkligen behövdes då vissa var helt dyblöta av svett efter discot. Till sist traskade vi hemåt mot kvällsfika och “tyvärr” hade vi bara tid för en megakort andakt innan det blev “natti natti”!

Hejdå för sista gången för vår del, hoppas ni uppskattat vårt bloggskrivande! Bye bye Äpplepaj!