Tjenna, Hur e det? A de e lunch…

Idag är det dags igen för larvarna att kräla sig igenom bloggen. Dagen började med att Emil höll i morgongympan som bestod av en uppskattad lek. Efter det var det dags att vandra bort till frukosten där vår älskade bambatant, Ove, hade lyckats med de krämiga äggen även denna dag. På konfaläsningen mellan 9 och 11 fick vi i uppgift att skådespela olika bibelberättelser och även denna uppgift var uppskattad. Ingen somnade. Eftersom liknelsen om den förlorade sonen var lite oklart framförd dagen innan, var det en ny grupp som fick chansen att presentera den.

Lunchen blev kycklingspett med ris och sallad, och alla glufsade i sig gladeligen. Galleee trodde dock att spetten var marinerade med gammal köttfärssås, men vi andra höll inte med. Den lugna stunden som ägde rum direkt efter lurren blev lite avkortade eftersom vi skulle med bussen till Aneby, där tävlingen ägde rum. Det var lägermästerskap i medeldistans som stod på schemat, i en svår, fin och ganska kuperad terräng. Där kunde vi konstatera att Galleee och Freja sprang mest rätt och fortast. Men Jonte tog alla kontroller, så han var också dagens vinnare, men den långa sträckan från mål till TC sög musten ur honom.

Middagen bestod av Pannbiff med potatis och löksås, samt lite överblivna kycklingspett. Mums! Direkt efter maten var det sysslor som skulle göras. Vi hade som vanligt allrum, äckelrum, och matsal. Därefter gick vissa och badade, vissa cyklade mountainbike och vissa chillade på sina rum. Fotograferingen efteråt i kyrkan blev lyckad och som tur var hade alla hittat kläder att ha på sig (även Simon A som tog sina små jeansshorts). Efter fotograferingen gick en del till den omtalade pizzerian ”Via Venetto” och då kom vi fram till att den godaste pizzan var ”Batman”.

Under kvällsfikan kom det väldigt många personliga frågor från frågelådan, men vi fick inga tydliga svar från exempelvis Johannes. Det blev en kanske lite för lång kväll. Och om Jonathan var trött efter träningen blev han ännu tröttare efter kvällens bravader. För när nästan alla ledarna åkte iväg med minibussen blev det sleep over i allrummet och på tredjevåningen som slutade med att alla blev sjuuukt busted. Under kvällen spreds det även ett felaktigt rykte, om att Nord skulle hemsöka oss med raklödder på fönstren. Men ungdomarna på syd var förberedda och satt vakna halva natten.

Tjing tjong betong