Torsdag 6/7

Tjo katt! Venus här! Idag tänkte vi berätta lite om vad vi hittade på under gårdagen, det vill säga under torsdagen. Dagen gick i tysk anda, i alla fall väckningen, schemat samt morgongympan. Vi dansade till okänd musik. Efter att vi intagit vår gudomliga frukost tillagad av Ove skyndade vi tillbaka till boendet och därefter kyrkan för att stämma in i gårdagens morgonbön. Därefter följde ett par timmar i Kyrkbacksgården där vi bland annat fick skriva positiva egenskaper hos varandra på utklippta hjärtan.

Till mittagessen (lunch) serverades ris, panerad fisk och en ljuvlig sås tillsammans med delikata vitlöksbröd. Därefter följde sysslor och sedan uppställning med cyklarna. Under cykelturen var det endast EN liten vurpa och vi kom fram oskadda. Bredvid en stor bergtäkt genomförde vi en momentbana med diverse tekniska utmaningar. Även cykelturen hem blev fridfull då inte en enda konfirmand var nere på backen. Vi börjar lära oss att hålla oss på cykeln nu!

När vi väl var hemma blev det dusch för hela slanten innan vi begav oss mot matsalen där det serverades pannbiff med potatis och stekt lök samt skysås. Middagen följdes av ruhiger moment (det vill säga lugn stund) och därefter en knapp timme där vi fortsatte skriva på våra hjärtan då vi inte hann skriva på allas under förmiddagen. Efter en timmes skrivande besökte Vilma (ledare på Nord) oss och pratade om vikten att genomföra yoga innan, under och efter träning. Vi fick även prova på ett par övningar och vissa var mer stela än andra.

Lite efter 20.15 intog vi vårt kvällsfika och svarade på de frågor som inkommit till frågelådan under dagen. Därefter begav vi oss upp till andaktsrummet som inleddes av en introduktion av det spel vi kommer spela fram till måndag kväll, nämligen “Killer Game”. Vi har alla blivit tilldelade ett namn som vi ska “döda” och dessa kommer gå vidare fram tills att spelet avslutas. Under andakten läste Thea en godnattsaga om någon hund som grävde upp ben på en kyrkogård och vid 22.00 var vi still in deinem Raum.

Guten Nacht från Venus, det här var sista gången ni hörde från oss! Bara en vecka kvar nu tills ni får se oss igen!