Läger Nord 22 Juni – KalleKaos och MedelOL

Tja tja bloggen

Idag är det Nalas tur att visa vad vi går för när man skriver blogg. Vi vann ju faktiskt poängjakten så detta blir väldigt enkelt.

Vi startade dagen med att bli väckta utav den mycket fina kastrullorkestern. Pigga och glada så var det dags för morgongympa som bestod utav katt och råtta som även kallas för pepparkakskull. Efter en del förvirring under leken så fick vi äntligen gå till frukosten. Som alla andra dagar så bestod frukosten av utsökt gröt, fil och mackor med lite ost och skinka eller bara vanlig gurka och smör. Vissa drack juice, vatten eller mjölk ifall man är sats.

Nu var det dags för sysslor och vi i Nala hade det fina uppdraget att tvätta och städa källaren. Såklart så hjälpte alla till med underhållning och städning som innebar att städa äckelrummet (lökrummet) och göra det skinande rent.

Klockan 10.00 var det dags för Kalle kaos som innebär att man springer runt som en yr höna i hela huset och letar efter tallrikar med nummer och ett ord på baksidan. Med ordet så får man en uppgift av sin ledare att göra. Trots en seg start kom vi i Nala på en stark sjätteplats bara 10 minuter efter vinnarna.

Det var sen dags för lunch och denna dagen var det den fantastiskt, utsökta måltiden potatisbullar med bacon och lingonsylt. Men såklart så var det klagomål från vissa. Till det så serverades den klassiska måltidsdrycken men även vatten och mjölk.

Sedan var det dags för avfärd till den andra träningen. Vi cyklade dit i ett mycket fint led på höger sida och efter många om och men kom vi fram till starten. Medel-OL stod på schemat och de som ville fick uppföljning av våra fantastiska ledare. Terrängen bjöd på öppen tallhed med delsvis dålig sikt men mestadels mycket bra sikt. Den var mycket uppskattad och man kunde även lägga ut på livelox för att analysera sitt lopp. Några av oss gick och en valde att vara vattenkontroll utan att synas för mycket.

Efter en och en halv timme i skogen så var det dags att cykla hem. Vissa valde att cykla till campingen för ett snabbt dopp i vattnet och även köpa glass. De på campingen Hade det bra medans de andra som skulle cykla hem hade en väldigt lång och seg resa på grund utav att Rasmus vad vi tror höll i bromsen hela vägen hem. Det gick speciellt snabbt i uppförsbackarna och man körde verkligen inte på varandra i nerförsbackarna.

Alla kom tillbaks och duschade för att sedan gå till middagen som bestod av korvstrognoff och ris och viktigast av allt var vattenmelonen som de flesta åt sig mätt på. Återigen fanns det måltidsdryck till maten.

Nu var det dags för det roligaste på dagen: lugn stund. Såklart så höll sig alla på sina rum.

Efter de så åkte vi till kyrkans stuga som låg vi sjön på andra hållet typ. Även här gick cykelturen väldigt snabbt. Väl framme efter ett tag så hade vi speeddating (minus dating). Vi lekte grisleken och sedan kom syd. Då lekte vi andra lekar som var klappleken och ninja. Vissa spelade även frisbee. Vi fick även kvällsfikat där ute och även andakten var där ute med syd. Alla fick lägga sig i det sköna gräset och kolla upp i den fina himlen. Sen var det dags att cykla tillbaks för att sedan gå och lägga sig och såklart låg alla och sov innan klockan 22.00

Puss och kram från Nala.