Tja, tja bloggen! Iron Man är tillbaka med ännu en exceptionellt spännande uppdatering om livet på konfan.

Denna otroligt fina dagen började med en exceptionellt rolig och inlevelsefull väckning av våra kära ledare. Ledarna återskapade scenen ur Titanic där Jack håller om Rose till den exceptionella låten ”My heart will go on”. På morgongympan fick vi springa en exceptionellt rolig evighetsstafett. Där de med tofflor som val av skor hade det lite svårt att springa i det blöta gräset. Det var dock inget hinder för Marcus lag som enkelt tog hem vinsten, även om Ellas lag gjorde ett exceptionellt bra försök.

Väl framme vid frukosten var alla hungriga och väntade på den exceptionella maten som såg normal ut även om den verkligen inte var det. När de som drack kaffe skulle ha mjölk i upptäckte de nämligen att mjölken skar sig och såg ut som att den kom från en främmande planet, anledningen är fortfarande okänd. De som var i behov av kaffe fick då inget och det fick enorma konsekvenser under konfan. Vissa blev riktigt trötta, vissa blev arga, och en person uttryckte lite konstiga åsikter. För vissa var denna konfa-lektion lite jobbig då vi pratade om Natt/Dödspärlan på frälsarkransen.

Till lunch serverades det exceptionellt goda köttbullar och makaroner även om det var för tredje gången. Som tur var hade de matansvariga (bambatanterna) tagit hand om den så kallade mjölken och ersatt den med riktig, härlig och exceptionellt, god mjölk. När vi hade sysslor fick vi äntligen tvätta och det blev fem fulla maskiner med en exceptionellt, lagom och korrekt dos av tvättmedel. Dock var tvättmedlet för vittvätt slut men det gick bra ändå. Typ.

Vi fick även en exceptionell, hjälteinsats av Jonatan och Hannes med stöd av Marcus, Ella och Johanna. Eftersom det var EM-final kvällen innan fanns det nämligen ett berg av disk. Dessa tappra ungdomar tog därför tag i disken helt frivilligt. Men efter mycket om och men märkte de att det inte fanns några disktabletter (vi märkte senare att det fanns uppe i ledarkorridoren, men Marcus och Ella kan inte leta). Vilket ställde till med problem. Utan diskmaskinstabletter så fick Jonatan och Hannes diska disken i diskmaskinen för hand som var möglig. Några nudel ätare med flera hade bara ställt in disk i diskmaskinen i hopp om att det skulle bli diskat av sig självt. Troligtvis så har antingen läger 1 eller OLGY eleverna ”glömt” disk som nu hade börjat mögla. Till slut blev det bara Jonte kvar i köket och även fast att den mögliga disken var diskad så luktade fortfarande hela diskmaskinen mögel. Så Jonatan testade först att köra sköljprogrammet men det gav inte något resultat. Eftersom Jonatan hade fått information om att det inte fanns några diskmaskinstabletter så såg Jonatan sin ända utväg till att lösa problemet genom att hälla i YES i diskmaskinen i hopp om att det skulle fungera. I efterhand kanske det låter som en idiotisk idé och till Jonatans försvar så hade han ”otur när han tänkte.” För nu vet vi alla att YES inte fungerar som vanligt diskmedel. Under lugna stunden skulle nämligen Jonatan ut och fylla på vatten i in vattenflaska innan knockoutsprinten när han skådade det, det som skulle göra så att han fick behålla guldstjärnan blev ett fiasko. Det hade nämligen börjat bubbla ur diskmaskinen ut på GOLVET! I panik försökte Jonatan lösa det obemärkt men det var redan för sent, FIASKOT vare ett faktum! För nu visste alla vad som hade hänt och det tog inte lång tid innan det var uppe på Instagram. För er som vill vet hur fiaskot såg ut så kan ni kika in Eksjö OL konfas instagram konto. Enlig Jonatans analys så kan det vara ett allmänt slitage på diskmaskinen för att dörrlisten sitter lite lös i dem nedre hörnen men frågan är om det var hans fel eller inte. För tillfället fungerar i alla fall inte diskmaskinen.

Efter en exceptionell skön och välbehövlig lugn stund var det dags för lägrets första LM! Knockout-sprint. Alla var väldigt duktiga även om det blev många diskningar och felstämplingar. På Eksjö OL konfa nords konto kan man även se finalerna i både dam- och herrklasserna eftersom Jakob och Marcus cyklade och sprang efter och filmade. (Tack Marcus och Jakob!).

När det var dags för middag var de flesta väldigt hungriga efter sprinten och då var det tur att det serverades en exceptionellt god curry-kycklinggryta med ris. Efter middagen stod det bibelstudie på schemat och väldigt dålig stämning. Vi skulle nämligen fått göra en rolig lek, men när några konfirmander snokade runt tidigare på dagen bland ledarnas saker hittade de en lapp där det stod vad man skulle göra under aktiviteten, men det skulle ingen fått veta. Så ledarna ställde in leken och ersatte den med bibelstudier efter att Åsa tog ett allvarligt snack med konfirmanderna. Fast egentligen var de bara ett prank och när vi trodde att vi fick ett papper med frågor om moseböckerna var det egentligen pappret med instruktioner om en annan lek som var en poängjakt. Ledarna hade lurat oss. Två timmar och en massa konstiga uppgifter senare var vi klara. Bland uppgifterna fanns bland annat att halsa en liter mjölk på 30 sek vilket bara Hannes, Niklas, Noah och Marcus klarade av eller att äta surströmming som bara en tapper, väldigt illaluktande Noah klarade av. Det skede även en olycka under poängjakten då Tim kraschade in i Hilda och fick ett böjt framhjul.

Efter en stressig men lyckad poängjakt åt vi vårt exceptionellt goda kvällsfika och gick och la oss efter det. Vi ber om ursäkt för att denna blogg blev en dag sen, men vi hoppas att ni kan förlåta oss och vi ses snart igen.