Tjenare! Black Widow-familjen is in the house.

Dagen började med att vi blev väckta av en finsk orienterare som hoppade in i våra rum, vissas fötter och knän blev tyvärr hoppade på. Morgongympan gick ut på at vi alla skulle hoppa bock till matsalen på order av den finska orienteraren (Isaack). Detta var väldigt ansträngande. När vi sedan utsvultna kom till matsalen hade syndarna (syd) ätit upp gröten och en lång väntan på ny gröt följde.

Dagens tema var bekymmerslöshets- och ökenpärlan. När frukosten var uppäten var det dags för morgonbön. Vi fick då en sten, som skulle symbolisera våra bekymmer, som vi sedan släppte i en skål. Därefter fick vi lyssna på hakuna matata. Vi började konfan med att rita upp var sin tidslinje över vårt livs toppar och dalar. Sen fick vi lära oss trosbekännelsen och vila på kyrkbänkarna i åtta minuter. Här näst diskuterade vi många känsliga ämnen, där många av oss blev berörda. Vissa köpte jordgubbar för att dränka sina sorger och andra för att muta ledarna.

Till lunch fick vi potatisbullar och blodkorv eller blodpudding som skåningarna kallar det. Nog allas favoritmat…

Efter det hade vi sysslor och vi fick tvätten, som var riktigt välbehövligt. 4 fullproppade maskiner blev det till slut.

På väg till dagens ol-träning hade vissa problem med sina cyklar (Jonatan och Tuva). Det var en lugn träning för de flesta förutom Linn som ”sprang skitsnabbt”. Sjuklingar och latmaskar var ute och tog bilder. I slutet av cykelturen bestämde sig vissa för att det var dags att tävla men det var Wilmer som vann.

Till Middag fick vi köttbullar med makaroner igen och syndarna (Syd) tog extra vattenmeloner.

Sedan var det lugn stund och efter det var det dags att kolla på VM. Några cyklade till Dollar Store för att köpa billigt godis och andra små prylar istället. Bästa tipset för att få så mycket godis som möjligt när man drar dit är att först trycka ut burken och sedan pressa godiset med jämna mellanrum så att största möjliga mängd får plats. Locket är också ganska flexibelt vilket skapar ännu mer möjligheter. Några av gänget som hängde på till Dollar Store insåg efter en tid att de var ansvariga för kvällsfikat, så det blev till att stressa hem för att hinna i tid.

Efter fikat var det andakt på schemat. Denna kväll delades guldstjärnan, eller stjärnorna som det nu blivit, ut till ett gäng som bjöd ledarna på chokladdoppade jordgubbar. Ämnet guldstjärnan är väldigt känsligt då många anser att denna utmärkelse är korrupt och endast delas ut till de som ”fjäskar” mest, medan andra (host host Pontus och Ivar) gör allt för att få denna nästan heliga stjärnan. Frågelådan bjöd också ännu en gång på mycket intressanta frågor vilket alltid är kul, dock inte för de som blir frågade.

Tack för oss i Black Widow-familjen! Ses snart igen.